SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Trots växellådsproblem tog sig Markus Hällbo till mål i South Swedish Rally, prisad av EVO-Challenge.
Vem kör vad i rallyskogen 2010, del2!

Den alltid lika glade Markus Hällbo jobbar och står i.
- Jadå, det är fullt med jobb, cirka 14 timmar om dagen även lördag och söndagar skrattar han.
Men det ser ut som att vi är skapligt klara med Mitsubishin faktiskt. Klauss var här i början av december och mappade om motorn för den nya 33mm restriktorn och det ser väl skapligt ut, fick lite längre effektkurva! I övrigt har dämparna varit till Värmland och vänt, tillbaka i nyskick med en dyr faktura. Annars tycker jag att pojkarna har skött sig under säsongen med service, så mig veterligen är det bara bakdiffen kvar att serva.
Så då är ni redo för tävling nu?
- Lådan och framdiffen fick service senast så allt är nog under kontroll.
Då är det bara att peta navelludd och invänta en riktig vintern så det kan bli åka av?
- Japp, själv då, har fotofingret börjat darra än, replikeras snabbt tillbaka?
Var så säker Markus, abstinensen är här!

Planerna för 2010 är väl ungefär som i år hälsar Vimmerbys Kjell Fransson som alltså rattar vidare sin Volvo 940.
- Har man tur och det håller och går som det ska kommer vi att åka så mycket som möjligt. Företaget tar mycket tid så det hinns nämligen inte med så mycket skruvande. Vi satsar i första hand på SydSvenska RallyCupen och våran DM serie. Det har ju varit två fantastisk trevliga serier i år. Det ser väl minst lika bra ut till 2010. Finns det tid, och som sagt att bilen håller åker jag nog lite BilsportBörsen RallyCup samt en del i Energicupen också.
Bilen är redan redo för ny säsong?
- Nja, den får sig just nu en genomgång både vad gäller det tekniska och kaross, men bara renoveringar, i övrigt lika som i år.
Förberedelser i övrigt?
- Jag har lite problem med co-driver, Mikaela Lindblad har inte tid att åka så mycket längre, vilket är synd, vi har trivts bra ihop. Men hon och Jörgen Lindahl skall försöka dela på jobbet. Och det vet jag kommer att bli jättebra.
Jörgen och jag har kamperat ihop tidigare, med gott resultat. Han tillhör ju den absoluta toppen vad gäller codriver. I dom mindre onotade tävlingarna har jag ett par gamla kompisar som har lovat att ställa upp.
Vad det gäller förberedelser är det bästa att vila sig i form i min ålder skrattar Kjell!
Jag måste också få rikta ett stort tack till alla sponsorer och servicegubbar som gjort det möjligt att tävla så mycket, utan dem fungerar det inte avslutar Kjell!

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seJohan Rudengren, dig har vi bara sett sporadiskt under året!
- Jag körde året med reducerad budget och 2010 ser ut ungefär på samma sätt. Jag har därför bestämt mig för att använda 2010 till att jobba in mer pengar. Jag köper inom kort en Mitsubishi Lancer EVO IX som kommer att hyras ut under 2010 på samma sätt som vi gjort med EVO 7:an.
Men vad tror du ni kommer åka för tävlingar?
- Vi kommer att åka enstaka tävlingar i SM serien samt fristående tävlingar inom och utom Sverige.
Och WRC Mitsubishin är redo för race?
- I dagsläget håller vi också på att färdigställa vår Grupp A Mitsubishi EVO VI till försäljning. Förutsatt denna försäljning löper som vi tänkt tittar vi på andra bilar av nyare slag. Vi har kontakter i England och Holland, men vi väntar med att köpa tills vi fått koll på försäljningen av den nuvarande bilen. Alternativt kommer vi att hyra bil men inget är klart.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seLångt namn på teamet, tja - Team Hjälmeby & Sixtensson Racing satsar vidare på sin framfart i Volvo Original.
- Teamets plan är att köra Sverige Serien i Volvo Original även 2010, där vi nu kommer att tävla som A-förare, tävlingar som South Swedish Rally och Dackefejden kommer att ingå i serien säger Anders Hjälmeby som sköter ratt och pedal i bilen.
Och målsättningen?
- Våran målsättning är att komma topp fem i denna mycket jämna serie. Utöver Sverige Serien kommer vi även att åka några DM och SydSvenska Mästerskapet tävlingar.
Er säsong drar snart igång, långresa med dubbeltävling i Vännäs väntar!
- Ja vårt tävlande med Sverige Serien börjar med en dubbeltävling redan 23-24 januari då vi åker 100 mil norrut till Vännäs, dit kommer vi med en nybyggd bil som vi håller på att färdigställa just nu. Någon förberedelse med tester blir det inte innan, utan vi hoppas att farten sitter i från säsongen 2009 som gick bra med serie vinst i Volvo Original Elit B.

Från Vimmerby hittar vi Johan Berg, året har gått riktigt bra i Volvo Original för c-föraren som visat bra tider även mot a-förare.
- Säsongen 2010 för mig ser ut att bli lite lugnare då min sambo Hanna och jag väntar barn till våren. Därför har jag bestämt mig för att inte planera något mer till säsongen än att åka mina hemmatävlingar i Vimmerby. Sen får vi se hur det blir med tiden, passar det så kommer jag försöka åka Energicupen men det är svårt att säga innan hur det blir.
Så det blir i alla fall samma bil vi ser dig i?
- Jag kommer att ha kvar samma bil som jag har kört under året, bilen är för tillfället bara tvättad och genomgången och det finns inga planer på någon större renovering.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2010":
* Del 1, se
"Vem kör vad i rallyskogen 2010, del1!".


Publicerad: 2009-12-30 10:33






Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
© emotorsport.sePå skärtorsdagen, som är helgdag i Danmark, inleds danska Yokohama Mästerskapet, avdelning öst med tävling hos Brøndby Motor Club. Det är kortare sprintar på asfalt som gäller och allt som oftast med Svenska deltagare, så även i Påskens premiär med totalt 60-talet bilar. Det blir cirka 4 mil totalt,...

Publicerad: 2024-03-26 19:48


WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
© Oliver Solberg Rally.Onsdag morgon klockan 08:01 Svensk tid inleds Safari Rally Kenya med shakedown, det är 5,4km långa Loldia som körs där de tävlande får testa gränserna mot den Kenyanska tuffa naturen.

Tre rundor för Rally1 ekipagen och fritt för övriga väntar, resultaten går live, lika så sänder WRC Promotorn liv...

Publicerad: 2024-03-26 19:44


Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport. Upplägget för Safari Rally Kenya är lite justerat mot standard, här med shakedown redan onsdag morgon. Lokal tid klockan 10, svensk tid klockan 8 rullar Thierry Neuville ut för start på 5,4km långa sträckan Loldia.

Han följs bakåt i VM tabellens ordning under första rundan där Rally1 och Rally2 ...

Publicerad: 2024-03-26 17:48


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.