Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Eskilstuna nästa anhalt för VOCs nationella serier.
PRESSRELEASE

Eskilstuna är nästa anhalt för både SverigeSerien och SommarSerien i VOC Mekonomen Rally. Nu närmar sig finalerna med stormsteg och det hettar till på riktigt. Efter ett närmast succéartat återseende med EMK-kannan härom året så är det med härligt positiv förväntan som klassen återigen styr kosan mot Eskilstuna, en av svensk mekanindustris huvudstäder och Bolinder Munktells stolta födelsestad.

I Eskilstuna börjar det hetta till ordentligt i klassens båda grusserier. Det är näst sista deltävling för säsongen i både SverigeSerie och SommarSerie. Efter Eskilstuna så återstår bara SommarSeriens final i Nora i mitten av september och SverigeSeriens final i Örebro i början av oktober. Och som vanligt är det stenhårt i serierna ända in på mållinjen. Raffinerat!
– Eskilstuna har bjudit på fantastiska sträckor de senaste åren. Mycket stor andel allmän väg av riktigt härligt svängig och krönig sörmlandskvalitet. Årets upplaga ska inte bli något undantag, tvärtom! Eftersom att det är en tävling efter sommaruppehållet så kommer det återigen att delas ut SuperStage/PowerStage poäng 5-4-3-2-1 i VOC till snabbaste ekipage i respektive förarklass. Så tufft som det är i serierna så kommer dessa poäng att bli väldigt viktiga då året ska summeras och pallplatserna fördelas, säger klassansvarig Roger Fransson.

I Eskilstuna så är det den relativt långa, omväxlande och utslagsgivande sträcka 5, dagens sista sträcka, som blir den så viktiga SuperStagen för klassen.

Kristoffer Karlsson eller Emil Andersson i högsta Elitklassen?
Med stor sannolikhet så står vi inför ytterligare en värmlandsfajt i Elit A.
– Men, säger vän av ordning, Kristoffer Karlsson kommer ju från och kör för Trollhättan - det ligger inte i Värmland. Ja, men sednan Kristoffer flyttade till Torsby för något år så har farten bara ökat och klubbtillhörighet är inget man ändrar lättvindigt. Undrar om det kan vara något i det värmländska vattnet eller luften som spelar in? Eller kanske luften? Raden av bilförarlegender från landskapet är i alla händelser uppseendeväckande. Att gissa att huvudbataljen även i Eskilstuna kommer att stå mellan Kristoffer och Emil är ingen högoddsare, i synnerhet nu när Emil verkar ha kommit till rätta med finliret på sin nya bil. Och i allra största synnerhet när Patrik Fredriksson spelar tufft med sin jättefina serie, hoppar över tävlingar för att (får jag förmoda) kraftsamlar på de obligatoriskt räknade finaltävlingarna.

Det kommer att bli tufft.
– Kanske öppnar Patrik med sin strategi dörren lite för mycket för Rickard Gustafsson, och det är något som kan vara farligt att göra. Rickard är inte den som är sen att ta en chans som gives. I SommarSerien innehar han redan den eftersträvansvärda tredjeplatsen måhända kan han nå den positionen även i SverigeSerien stärkt av ett riktigt bra resultat i sin hemmatävling. Raffinerat var ordet! Och varning alltså utfärdad för en hungrig Rickard Gustafsson.

Dennis Persson eller Oscar Jansson i lägre Elit?
Dennis Persson såg länge helt oslagbar ut i Elit B där han radade upp fullpoängare, men i Kil senast bröts trenden av en jagande Oscar Jansson extra peppad av ny motor i bilen.
– I Kil stökades det om rejält i resultatlistan för Elit B gentemot vad vi har blivit vana vid. Oscar inkasserade sin första seger och att både Fredrik Alin och Johan Holm har kapacitet för pall och även seger det vet vi, och det visade dom om inte annat med eftertryck i den riktigt snabba tävlingen i Kil. Johan kommer inte till start i Eskilstuna men det är ändå riktigt svårt att tippa B-klassen. Att välja mellan stekheta Oscar, en revanschsugen Dennis eller en rutinerad Fredrik Alin är nästintill omöjligt. Topplacerade Magnus Lindkvist får vi absolut inte heller räkna bort ur ekvationen. Eller varför inte Andreas Liljeberg som har hittat rätt på flera punkter i körningen och som är den som senast var ”best-of-the-rest”. Utanpå det har han jobbat en hel del på bilen inför Eskilstuna. Kanske kan han hitta ännu lite speed och utmana den absoluta toppen? Raffinerat var ordet!

I Cupklassen tror jag Robin Bäckström tar hem det … igen!
I Cupklassen har vi för ovanlighetens skull en klar dominant i år.
– Robin Bäckström har radat upp segrar och är nu otroligt nära att inkassera en drömserie, dvs bara räknade segrar och maximala SuperStage-poäng när säsongen är över. Sedan Jacob Johannesson klassade upp så har Robin åkt i något av en klass för sig i C, men i Kil senast så var han rejält utmanad av Daniel Jonsson som så olyckligt kraschade i ett träd efter målgång på dagens allra sista sträcka. Att försöka avverka skog med hjälp av bil istället för motorsåg eller skogsmaskin, det är ingen bra idé. Det vet klassansvarig alltför väl av egen dyrköpt erfarenhet. Daniel kommer tyvärr inte till start i Eskilstuna, oklart om han är igång igen efter den rejäla smällen som gav honom och teamet ordentligt med jobb på bilen. Till start kommer inte heller Johan Vedin som också vilade i vassen i Kil senast. Med den bakgrunden så tror jag Robin vinner tämligen komfortabelt även i Eskilstuna. Andre-seedade Joel Norqvist tror jag försvarar sin andraplats. Men, det finns också några namn som inte mätt sig så mycket i klassens nationella serier så det kan komma skrällar.
Helt klart är att det blir spännande att följa.

Marcus Persson, Isak Vikman eller kanske Oscar Östlund bland Juniorerna?
I årets upplaga av SverigeSerien och SommarSerien har vi ett otroligt vitalt gäng ungdomar, detta alltså i en 30-års jubilerande klass.
– Imponerade i sig att klassen är så vital med så många år på nacken men allra mest imponerade är på det sätt som våra ungdomar kör, dessa tre och många fler med dem. Utan noter och utan körkort men på tider som är gångbara i såväl C som B. Detta om något bådar gott för svensk rallys framtid och understryker med bred penna VOC Mekonomen Rallys roll som svenskt rallys plantskola nummer ett.

Men vem vinner bland juniorerna då?
– Nästan omöjligt att säga om vi pratar de namn som jag nämnt redan i rubriken. Isak Vikman har oftast varit starkast då alla tre varit med samtidigt. Men det beror också på en del omständigheter, som en avåkning av Oscar Östlund eller att Marcus blivit hindrad. Jämnt är bara förnamnet. Den här kampen är långt ifrån avgjord och kommer inte att vara det förrän målsnöret i Nora respektive Örebro. Gissar att dessa unga talanger blir kvar i klassen och våra nationella serier även nästa år och de halva startavgifter som vinnaren i respektive serie får i samma serie kommande år ligger i potten. För att inte nämna äran att vinna en klass i VOC Mekonomen Rallys nationella serier och sälla sig till en väldigt fin skara med svensk och norsk rallyadel. Raffinerat var, som sagt, ordet!

På lördag klockan 10:00 rullar första bil ut från start på Ekebybanan. Jag vågar utlova en heldag med massor av maximalt högoktanig rallyunderhållning.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2019-08-28 13:00






Reiersen kör lördagens norska Rally Sörland.
© emotorsport.seNorska Rally Sörland är i år utanför Norska Mästerskapet och kör en bantad version, 40 åkare anmälda. Två sträckor går dubbelt och avslutas med en ny sträcka, 67km special och en perfekt träning inför grussäsongen.

Svenskt i listan genom Isak Reiersen som jagar extra mil i bilen på grusväg inför ...

Publicerad: 2024-05-01 20:45


Nattsson tog segern i Lill Jumbon.
© emotorsport.se3000m är sträckan på Falköpings Motorstadion där Lill Jumbon avgjordes, sista bilen kom precis till mål när Ungdomsrally kunde komplettera artikeln, därmed är resultatlistan ännu inte officiellt fastställd.

Även denna tävling en tradition första maj. 126 ekipage till start där David Nattsson van...

Publicerad: 2024-05-01 16:31


Så gick det i Sveistaträffen.
© emotorsport.seSviestadträffen hos Linköpings MS avgjordes under onsdagen, snabbast runt banan och dess tre omgångar var Micael Jakobsson i VW Polo GTI R5, segermarginalen 15,8 sekunder mot Andreas Pettersson, in som trea Johan Eklöf. Tredjeplats totalt och bäst med 2wd var Emrik Smedberg i Citroen Ds3 R3 som tog ...

Publicerad: 2024-05-01 16:07


Två svenska ekipage i helgens tyska Rallye Sulingen.
© emotorsport.seTyska ADAC Actronics Rallye Sulingen körs till helgen, deltävling i bland annat tyska och holländska mästerskapet ihop med flera regionala cuper och mästerskap. 15 mil asfalt väntar genom elva sträckor. Rallyt inleds fredag kväll med de tre första sträckorna, de åtta sista under lördagen.

80 åkar...

Publicerad: 2024-04-30 18:46


Lill Jumbo och Sviestaträff, onsdagens rallyn att följa.
© emotorsport.seHelgdag och rallydag mitt i veckan, Lill Jumbon med närmare 130 startande kör en sträcka tre gånger på Falköpings MK´s motorområde, det handlar om vägar på området ihop med delar av rallycross och folkrace banan. Resultaten väntas gå live under dagen där man kan följa tiderna från de tre åken.

Ös...

Publicerad: 2024-04-30 18:39


Välfyllda startfält i SSRC-premiär.
© Thomas Borssén.När anmälan nu stängt till SSR Weekend kan föreningen South Swedish Rally (SSR) glädja sig åt många anmälda till de två sprintdagarna, 9 och 10 maj. 73 respektive 81 anmälda vid anmälningstidens utgång.

Störst är klasserna 2WD där 31 anmält sig till torsdagen och 34 till fredagen och standard med...

Publicerad: 2024-04-30 18:34


Tre Svenska ekipage i helgens ERC-deltävling, Rally Islas Canarias.
© emotorsport.se48 ekipage kör om EM poäng i någon av seriens klasser under helgens Spanska deltävling på Kanarieöarna, ihop med andra mästerskap och serier ses närmare 100 bilar i Rally Islas Canarias som avgörs på solvarm asfalt.

Rallystart torsdag kväll.
Rallyt inleds med träning och kval torsdag efte...

Publicerad: 2024-04-29 19:56


Full startfält i Lill Jumbon, onsdagsrally på Falköpings Motorstadion.
© emotorsport.seRally mitt i veckan när Lill Jumbon hos Falköpings MK drar igång den första maj, på plats tävlande för Mega Rally Cup och Västsvenska Historiska Rallycupen. Handlar om RS på grus och asfalt där en sträcka på 3km körs tre gånger under dagen och intresset har varit stort, fullt startfält redan tidigt....

Publicerad: 2024-04-29 19:50


TV tablå för helgens ERC deltävling, Rally Islas Canarias.
© FIA ERC.På torsdag inleds årets andra ERC deltävling, Rally Islas Canarias på Kanarieöarna dit totalt närmre 100 bilar väntas varav hälften kör om EM poäng. Bland de Svenska namnen Patrik Barth bredvid norske Mads Östberg.

I Junior ERC klassen hittar vi Mille Johansson och Johan Grönvall med Opel Corsa R...

Publicerad: 2024-04-29 19:40


80-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
© emotorsport.seOnsdagsrally, tradition på Sviesta den 1:a maj är Sviestaträffen där Linköpings MS arrangerar på egna motorområdet, deltävling i Östergötlands RS-DM. En 3km lång sträcka på grus och asfalt körs tre gånger för dagen för de 80-talet anmälda genom 11 klasser.

Ett 30-tal åkare ses i Trimmat 2wd där v...

Publicerad: 2024-04-28 20:50


Tidigare nyheter:
Välfyllda startfält i SSRC-premiär.
Tre Svenska ekipage i helgens ERC-deltävling, Rally Islas Canarias.
Full startfält i Lill Jumbon, onsdagsrally på Falköpings Motorstadion.
TV tablå för helgens ERC deltävling, Rally Islas Canarias.
80-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
Över 110 bilar till Rally Nyköping!
Andervang körde hem andra raka segern i Hässleholms GP.
Foto från Vilda Ryd Racet.
Fartfest på Falköpings Motorstadion, fullspäckad rallysprint på onsdag.
Johansson tog hem Vilda Ryd Racet totalt, 21 klassvinnare genom rallyt.
Sebastian snabbast i Hejdesprinten.
Tidemand och Kristensson fyller på till Rally Nyköping, 107 namn i listan!
Vilda Ryd Racet och Hejdesprinten är lördagens rallyn.
Kristensson gör Fabia RS start i Rally Nyköping.
Söndagsrally när Hässleholms GP avgörs.
Närmare 160 åkare för Vilda Ryd Racets fyra sträckor.
WRC träning i helgen Rali Terras d´Aboboreira.
Lördagens Hejdesprinten inleder på Gotland.
Nyhet kring arrangörsnoter i Rally-SM, Jemba-noter resten av säsongen.
Populärast i sommar, redan 200 anmälda för Slottssprinten.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.