Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Volvo Euro Cup går mot strömmen, mer än halva startfältet i Hassela.
PRESSRELEASE

Det är ju fantastiskt att det finns något som går emot strömmen då det gäller detta med intresse för vintertävlingar i Sverige. För det måste man ju ändå säga när SMK Hälsinge på söndag uppnått sitt stipulerade max antal startande med 62 st anmälda ekipage.

Hassela svängen som går ut som första deltävlingen i årets Volvo Euro Cup har med sina fina vintervägar och välkomnande arrangör lockat inte mindre än 36 startande team. Här råder minsann inget missnöje med dyra priser, långt till tävling eller andra liknande skäl att inte komma till start. Nej istället har vi bara fått fler och fler med ökat intresse att delta redan i första deltävlingen som ifjol egentligen mest lades till för att vi skulle ge de teamen i norr närhet till i alla fall en tävling. Då kom 10 team till start. Så utvecklingen är enorm. Känns rätt att vi skrev ett 3 års avtal då vi startade upp tillsammans med SMK Hälsinge ifjol.

Totalt sett är det redan över 50 team som anmält intresse att köra 3 tävlingar eller fler under året så succén är onekligen ett faktum inför säsongen. Mest roligt är att vi har lockat många av de snabbaste unga VOC förarna att satsa på cupen, det är ju för dem jag har startat cupen överhuvudtaget egentligen. Snabba namn som Arvid Larspers, Ville Larsson, Valenin Mårtensson, Gabriel Banger , Linus Erixon är ju bara en del av de namn som vi har på listan inför säsongen. Gemensamt för alla är att de vill köra en cup som ger mycket erfarenhet med alla sina SS mil samt den gemenskap som VEC skapat.

VEC1 klassen för standardbilar med A& B förare med 13 bilar till start.
Här kommer de allra snabbaste av Sveriges volvoförare till start då det gäller standardbilar. Det blir ett getingbo av förare som vill sätta ribban på vilken fart som gäller under året. Magnus Mellqvist som blev total tvåa i cupen samt även i fjolårets tävling i Hassela är sugen på revansch såklart. Men det blir inte utan konkurrens från medtävlare som Gustav Johansson som gör comeback i cupen eller nya namn för cupen som långväga David Pettersson och Kent-Ola Björklund.

En liten bubblare är återfallsförbrytaren Torbjörn Johansson från Vänersborg som så här över 13 års uppehåll inte kunde motstå möjligheten att köra en sådan cup som denna. Unga adepter såsom Arvid Larspers och Gabriel Banger vill nog gärna vara med och sätta ”gubbarna på plats”.

VEC2 klassen för standardbilar med C- förare med 7 bilar till start.
Bland c-förarna vill jag direkt höja ett varningens finger för norska paret Öystein & Lill-Katrin Hansen som inte åker till Hassela för att vila. Nej här är ett par som är vana vid att i cupen inte spara på farten redan från allra första SS metern. Utmanare till dem finns alltid lika glada och snabba Krister Olsson från Katrineholm som är laddad till tänderna och vilt framjagad av sambon Cecilia i högerstolen. Mest ruin i klassen finner vi i Ingvar Ivarssons bil med Pierre Ellison vid noterna. Kul inslag är sist anmälde Ville Larsson från västkusten som nybliven körkortsinnehavare denna säsongen kommer ge pappa Ralf en resa med fart.

VECC1 bilar upp till 2 liter 4 bilar till start.
Ett aktat namn med sina snabba framfarter i Volvo PV är Kim Sevius som kommer till start i cupen. Här får vi nog tveklöst sätta Kim som storfavorit till segern i klassen. Utmanare är Ola Eklund med ytterligare en PV som gått inte mindre än 13 Midnattsolsrallyn. Håkan Holm i sin Amazon och Stefan Norberg i en Volvo 142

VECC2 bilar över 2 liter med 12 bilar till start.
Här har vi klassen med ett vilt getingbo av testosteronstinna gubbar som skall visa var skåpet skall stå allihopa. Till start kommer Håkan Lindh och även Erik Eriksson direkt från Svenska Rallyt med fart i kroppen. Säkerheten själv Janne blom kommer med helt nybyggd bil till start i sin påskgula 240. Marin Lindén som vi normalt brukar se i sin PV från bl.a RAC Rallyt har nu skaffat sig en 240 för att ”hänga” med de andra AppK bilarna. Peter Johansson har förberett sig ända ner till mikroskopisk nivå ända sedan November och tar bl.a in lite coaching avseende notskrivande från Jonna E:son Brådhe. Long distance priset får väl gå till Håkan Bercic som lämnar Trelleborg på fredagen för att bege sig de 100 milen enkel resa.

Tävlingen avgörs på 2 SS som körs 2 ggr och totalt handlar det om 6mil SS.


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-19 21:43


Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville gick direkt till ledning när Croatia Rally startade under fredagens förmidag, tog på ss1 ledningen med 6,6 sekunder till Elfyn Evans, in som trea Sebastien Ogier trots en smygande punktering och 14,5 tappade sekunder. In till service, eller snarare däckbytet, i halvtid på etappen ko...

Publicerad: 2024-04-19 19:43


90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Tidigare nyheter:
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» Del 1, många kända rallyansikten på välbesökt Konst & Rally under långfredagen.
» Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.