MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Rallybåten   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Tom Kristensson, Jari Liiten och Thomas Thunström med co-drivers på målrampen firandes framgång i South Swedish Rally 2022.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Michael Wikström och Lennart Nilsson tog hem segern för Nationella 4wd.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Toni Herranen och Sebastian Virtanen snabbast i Rally4 klassen, körde hem segern!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Patrik Flodin och Göran Bergsten satte inte ett hjul fel. Snabbast igen i Nationella 2wd.
Kristensson och Flodin vann stort i South Swedish Rally, Finsk Rally4 seger!

Efter fredagens två specialsträckor kom en lördag med 10 sträckor på 8 mil, PG Andersson som bröt under fredagen med tekniska problem startade om i jakt på SM poäng, framför allt var det poängen på powerstage som hägrade. "PG" inledde bäst på lördagens morgon, snabbast där och tog under dagen åtta sträcksegrar, bland annat den avslutande sträckan som med bonuspoäng gav fortsatt SM ledning.
I topp var det Tom Kristensson som kunde fortsätta bygga på sin ledning, körde ifrån Åkesson på lördagens morgon, när denna fick problem på ss4 kunde Jonas Kruse ta över andraplatsen, då hade Tom och Andreas Johansson redan 28 sekunders ledning när lördagens första servicen tog vid, morgonens hade ägnats åt en andra vända på fredagens sträckor.

Hyundai satte tempot i SM, segern för Kristensson.
På tur fyra nya sträckor, närmast att ta upp kampen i topp var William Binbach som var tillbaka med besked, överraskade alla med vass körning. Kolsva MS föraren med meriterade co-drivern Morten Erik Abrahamsen i högerstolen på egna teamets Hyundai i20 R5 låg tvåa in till andra servicen, 38 sekunder från ledande Tom. 16 sekunder bakom sågs Jari Liiten och som fyra Thomas Thunström.
En ny vända över förmiddagens fyra sträckorna, in till mål efter ss12 - Billsboda som powerstage stod Tom och Andreas som klara vinnare med 1:07 minut till nästa bil. Där var kampen hårdare, en som attackerat från start var Jari Liiten och John Stigh, redan på fredagen var spårvalen vågade och tempot högt. Till mål på lördagen hade man avancerat upp som tvåa, 13 sekunder ned till Thomas Thunström.

Binbach imponerade.
Efter morgonens tidstapp kunde Jonas Åkesson gå upp som fyra till mål, femteplatsen för helgens sensation, William Binbach som bara var en miss på näst sista sträckan från att bli tvåa, det var på ss11 han tappade bakändan och blev fast några sekunder. Men det var William som konkurrenterna hyllade efter målgång för en grym prestation på sträckorna!

Wikström tog SM segern i Nationella 4wd.
SMK Motalas Albert Friberg med Erik Gustafsson i högerstolen ledde Nationella 4wd efter fredagen, i en Mitsubishi Lancer EVO9 fortsatte kampen under lördagen. Men redan på ss3 körde Michael Wikström i Ford Fiesta WRC till ledning. Marginalen fortsatte att växa, till mål var Wikström och Lennart Nilsson vinnare med 57 sekunders marginal till Friberg. Drygt två minuter från segern var Mats Jonsson som tog ännu en pallplats i karriären.

Svensk jakt på Finsk vinnare.
Om deltagarantalet är smalt för Internationella 2wd så är topp en jämn kamp där Ford Fiesta Rally4 är bilen som dominerar. Unge finske Toni Herranen med co-driver Sebastian Virtanen, just nu tvåa i Finska Mästerskapet, tog täten redan på ss1, en ledning han aldrig släppte ifrån sig. Toni konstant i täten av sträckorna tillsammans med främst Isak Reiersen och Albin Nordh. Efter timmans körning skiljde 4,5 sekunder för finländarens fördel. På frågan om den smala segermarginalen blev svaret.
- 4,5 sekund räcker, förklarade den unge finländaren kyligt som tycket det var svårt att hitta in i körningen, smala vägar och mycket sten var en nyhet för den Finske talangen som trots sin ålder redan lärt sig hur sina sponsorer får synas som mest. Finländaren var också andra 2wd bil totalt i tävlingen som 16:e bil!

Reiersen när finländaren.
Bakom Toni ses Isak Reiersen som haft en stenhård kamp med finländaren, två unga talanger som säkerligen kommer mötas fler gånger under sina karriärer. Albin Nordh trea och slutligen 35 sekunder från andraplatsen, bakåt Isac Nordström och Lukas Hägg.

Flodin klar vinnare, 10 sträcksegrar av 12 möjliga.
I Nationella 2wd är kampen om andraplatsen, ingen kan fortsatt utmana Patrik Flodin och Göran Bergsten på allvar. Försökte gjorde Patrik Dybeck, den enda som kunde plocka sträcksegrar från Ilsbo MK föraren i topp. Dybeck vann båda vändorna över sträckan Stora Bökön men avslutade senare med en rullning. Flodin fortsatte mot segern, radade upp sträcksegrar men kände själv att han ville haft en kamp.
- Enklare att hålla sig alert när man har nån som verkligen jagar om placeringen, förklarade Flodin vid målet men självklart nöjd över segern i en felfri bil.

Andraplats en seger? Emil Karlsson tvåa i Nationella 2wd.
Segermarginalen slutade på 1:30 minut, tvåa Emil Karlsson och Jessica Larsson som åkt jämt och felfritt men inte kunnat utmana segraren. Tätare bakåt där Niklas Hägg laddade hårt, riktigt hårt mot slutet i spåren vilket gav klättring till pallplats, 10,6 sekunder bakom Karlsson. Samtidigt slutar Hägg och Toni Sundqvist sekunden före Victor Bergsander och Robert Andersson - den sistnämnde låg trea inför avslutningen.

Holm bäst i Standard.
Storseger för Johan och Christer Holm i Standardklassen, minuten bakom Stefan Håkansson. Kämpade hårt gjorde långväga Erik Sjöström tävlandes för Vännäs MK som var 8,8 sekunder från som trea.

Tunt för Sydrallyt.
Sydrallyt bakom SM klasserna där Janne Kristiansson vann Trimmade 2wd klassen och totaltvåa av de sju bilarna Emil Friman som bästa Otrimmade ekipage.

Arvika på tur, Tidemand till start.
Om ett par veckor körs nästa SM deltävling, då i Rally Arvika där Pontus Tidemand ansluter på "hemmaplan" i Skoda Fabia Rally2 Evo tillsammans med Morten-Erik Abrahamsen.

» Resultatlista, se
''Resultat''.

Publicerad: 2022-05-28 22:47


Kristensson snabbast på shakedown, sexa på kvalet inför Rally Liepaja.
© @World / Red Bull Content PoolUnder eftermiddagen kördes den 3,7km långa sträckan som shakedown inför Rally Liepaja, de tävlande i Rally2 bilar hade där chans att köra ett par åk träning och så följa upp med ett tredje åk som kval. Snabbast genom shakedown var Svenske Tom Kristensson med Andreas Johansson i högerstolen.

Tred...

Publicerad: 2022-07-01 21:12


Följ shakedown & kval inför Rally Liepaja och Kvällsrally i Eskilstuna.
© emotorsport.seKlockan 16:15 är det dags för de tävlande att köra shakedown inför Rally Liepaja, det är även kval för Rally2 klassen för att avgörs startordningen tills rallyt startar på lördag morgon.

Sträckan som körs under eftermiddagen mäter 3,7km och körandet inleds vid 16:15 Svensk tid. I det Lettiska ral...

Publicerad: 2022-07-01 15:12


Snabb inledning på KAK Midnattssolsrallyt.
© Midnattssolsrallyt.Nu på onsdag, 6 juli, drar Midnattssolsrallyt igång med en snabb publiksträcka inne på Gelleråsen – täta starter, högt tempo och god uppsikt över hela sträckan gör detta till en perfekt inledning på ett av Europas största historiska rallyn.

Med omkring 15 mil specialsträckor av bästa kvalitet för...

Publicerad: 2022-07-01 06:11


FIA klubbar nytt reglemente för eldrivna rallybilar i FIA pyramiden.
© ADAC Motorsport.Någon WRC kalender för 2023 kom inte ur veckans möte i FIA World Motor Sport Council, läget var lugnt gällande förändringar och frågor kring rallysporten.

Det mest intressanta nedslaget i protokollet var att man nu lägger in en helt eldriven klass i FIA Pyramiden. Det blir ingen Rally6, istället ...

Publicerad: 2022-07-01 06:02


Hedström Bil-rally med Hälsingerserie och DM-tävlande.
© emotorsport.seLördagsrally med Hedström Bil-rallyt där SMK Hälsinge arrangerar deltävling i Nedre Norras FM och Hälsingeserien. Det handlar om totalt tre sträckor på 16km som ska avverkas för de knappt 50 anmälda genom sju klasser.

I 4wd klassen ses två SM åkare, dels Jari Liiten som nu kör Mitsubishi Lancer, ...

Publicerad: 2022-07-01 05:45


Tre Svenskbilar till start i Rally Liepaja, shakedown i eftermiddag.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.50 ekipage till internationella delen av Lettiska Rally Liepaja varav 45 går för EM klasser. Storfavorit är hemmasonen Martins Sesks som en av 22 i Rally2 klassen. Hemmaföraren nu i MRF teamet som ställer tre Skoda Fabia Rally2 Evo på startlinjen, Sesks har sällskap av Spanska landsmännen Efren Llar...

Publicerad: 2022-06-30 22:32


Foto från SM Veckans Rallysprint och Crosskart.
© emotorsport.se Linköpings MS genomförde rally och crosskart på Sviestaområdet under onsdagen när den fyrhjuliga motorsporten stod på SM Veckans program, en fullspäckad onsdag från morgon till kväll på området. Bakom begreppet SM veckan står RF och SVT.

Pontus Tidemand var snabbast i kval och finaler och tog he...

Publicerad: 2022-06-30 21:13


Gryazin portas från Rally Estonia, nekas inresa i landet.
© Toksport WRT.Nikolay Gryazin och co-driver Konstantin Aleksandrov stoppas från tävlande i Rally Estonia, anledningen är ett regeringsbeslut som mellan den 23:e juni och den 18:e juli stoppar de ryska medborgare att resa in i Estland och därmed deltaga i landets WRC deltävling.

Beslutet ska enligt uppgifter e...

Publicerad: 2022-06-30 17:41


80-talet bilar för fredagens Kvällsrally i Eskilstuna.
© emotorsport.seFredagskväll hos Eskilstuna MK med Kvällsrallyt ingående i Eskilstuna Sprintcup, en 2,2km lång sträcka som går två gånger under kvällen på klubbens område. Svalare intresse än vanligt med knappt 80 bilar i listan.

Totalt 30-talet åkare genom de tre trimmade 2wd klasserna där Robert Eriksson, Matt...

Publicerad: 2022-06-30 17:05


Tidemand svensk mästare i rallysprint.
© emotorsport.seUnder onsdagen avgjordes SM-veckans rallysprint i Linköping och den tidigare sprintmästaren Pontus Tidemand var laddad för att ta tillbaka titeln. Sagt och gjort - trots hårt motstånd och en jämn kamp segrade han och säkrade guldet. "Man är med för att vinna, men man kan aldrig känna sig trygg. En v...

Publicerad: 2022-06-29 23:23


Tidigare nyheter:
Gryazin portas från Rally Estonia, nekas inresa i landet.
80-talet bilar för fredagens Kvällsrally i Eskilstuna.
Tidemand svensk mästare i rallysprint.
Första SM-medaljen för Adielsson och Bengtsson.
Tom Kristensson kör sin andra deltävling i Europamästerskapet i Rally i helgen.
Tidemand och Nordström Svenska sprintmästare i SM Veckan.
Midnattssolsrallyt närmar sig, snart säljs karta & program - lista på försäljningsställe!
Följ SM Veckans Rallysprint - länkar för inför, tidsplan, webTV och resultat.
Solberg klar för Hyundai i20 Rally1 i Rally Finland!
48 åkare i SM Veckans rallysprint, så ser startfältet ut.
Så körs SM Veckans fyrhjuliga SM program, tidsplan för rally och crosskart.
Medaljjakt för Adielsson och Bengtsson i SM-Veckans Rallysprint.
Mille Johansson på pallen i Kroatiska INA Delta Rally.
Dubbla tävlingar samma dag för Skillingaryds MK i Hestra.
Sydsvenska Sprintcupen SSSC informerar.
WRC tabellerna efter Safari Rally Kenya.
Grus i maskineriet för Oliver Solberg i Safari Rallyt.
Mille sjua totalt i INA Delta Rally, fyra i Rally4 klassen,
Rovanperä vinner Safari Rally Kenya.
Paddon fyra i Italienska Rally di Alba.Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Snabb inledning på KAK Midnattssolsrallyt.
» Följ shakedown & kval inför Rally Liepaja och Kvällsrally i Eskilstuna.
» FIA klubbar nytt reglemente för eldrivna rallybilar i FIA pyramiden.
» Hedström Bil-rally med Hälsingerserie och DM-tävlande.
» Kristensson snabbast på shakedown, sexa på kvalet inför Rally Liepaja.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.