Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Årets första SM tävling på grus för Wilén.
PRESSRELEASE

Årets första Rally-SM på grus skulle köras när Kolsvarundan gick av stapeln i helgen. Teamet hade gått igenom Golfen, så den var i toppskick och vi var revanschsugna efter katastrofhelgen i Östersund. Här kommer Pelles ord från tävling:

På Torsdagskvällen besiktades bilen och teamet åkte tillbaka till Eskilstuna för att sova (Skönt med tävling "Hemmaplan"). Fredagsmorgonen började med rekognosering av sträckorna för mig och Miriam. Under tiden vi åkte igenom sträckorna och korrigerade noterna så byggde servicepersonalen upp serviceplatsen. Taktiken var spikad innan start. Vi skulle bara ta oss i mål! Eftersom JSM går ut först skulle det vara mycket lösgrus och därmed halkigt första vändan under både Fredag och Lördagen. Hela 10mil specialsträcka skulle köras innan resultatet kunde fastslås på Lördag eftermiddag.

Fredag, etapp 1: Det blev ingen kanonstart för mig och Miriam när Kolsvas SM-Rally inleddes under fredagskvällen. På första sträckan låste sig växellådan på tredje växeln och mycket dyrbar tid gick förlorad, 10sek efter Branteström som var snabbast i JSM. Vi svarade upp med en sträckseger på andra sträckan när alla växlar fungerade!

Inför Lördagen låg vi på en tredje plats i JSM, 9,6sek upp till ledaren Branteström och 0,2 till tvåan Theorin.

Lördag, etapp 2: Dagen började med en sträcka på 1,6mil som var riktigt halkig. Jag och Miriam körde in på exakt samma tid som Branteström, men tog oss förbi Theorin i totalen. Dagens andra sträcka (SS4) var också grymt halkig, Åhman som startade före oss hade åkt av vägen rejält och Röjsels bil hade brunnit. Men väl i mål var vi 2,8sek snabbare än Branteström.

Inför SS5 var avståndet till Branteström minskat till 6,8 sekunder och nu väntade två korta sträckor innan service, var enda sekund är guld värd att plocka innan serviceuppehållet. SS5 kördes under Rally-SM 2012, så jag kände igen mig. Tempot höjdes och det var bra flyt i körningen, blev en liten aha-upplevelse när jag missade en bromspunkt. Men vi körde in på 3:08,6. En tid som visade stod sig riktigt bra mot "seniorerna" som kommer senare i startfältet, endast Leffe P och Victor Henriksson som var dryga sekunden före.

Tyvärr slutade min och Miriams fight mot Branteström och hans Co-driver Christensen när dom for av vägen inne på SS5, riktigt tråkigt! Theorin hade krökt bakaxeln på sin Corsa i målet på SS4, så han tappade tid men kämpade sig in till servicen.

SS6, ett kort publikprov på asfalt kördes inne på Kolswas Bruk, vi körde lugnt och fint över alla hål och slag så att ingenting skulle gå sönder.

Serviceuppehåll: Teamet gick igenom bilen, inte en enda skruv satt löst = FANTASTISKT! För första gången på väldigt länge kändes allt verkligen kanon. Bilen hade inte ens dragit olja trots den höga värmen och de höga varvtalen! Nya Kumhohjul monterades på driven (En något svårövertalad chaufför bestämde sig tillslut för Mediumdäck på drivhjulen).

Vi ledde JSM med 30sekunder ner till Theorin och låg på en överraskande 3:e i Trimmat 2WD efter Corollafantomerna Henriksson och Leffe P. Skulle vara enormt kul att försöka prestera någon sträcktid mot de stora grabbarna nu när vi skulle ut och köra samma sträckor en gång till. Nu visste vi att det skulle vara fäste när flera bilar kört! Men vi bestämde oss för att köra på i samma stadiga tempo, för att verkligen ta oss i mål!

Lördag, etapp 3: SS7, samma som SS4. Sinnessjukt roligt att åka när det var fäste i backen. Och sträckan är bara för underbar! Vi utökade ledningen med 3 sekunder. Sträckan efter var riktigt snabb och det fanns ett fullfartsparti där man åkte MAX riktigt länge. Nu slog jag av på gasen där för att spara på motorn. Vi körde återigen med stora säkerhetsmarginaler, men så händer det som inte får hända....

200meter från mål så stannar bara bilen...

Såhär någon dag efter händelsen finns det fortfarande inte ord för att kommentera det här. Östersund var sjukt jobbigt och så får man kliva ut ur bilen nu, i ledning och se målskyltarna på sträckan...

Varför stannade bilen bara? Har vi kunnat förebygga felet? Det visade sig att tändspolen gav upp, inget vi har kunnat förebygga... Men vi tar de säkra före det osäkra och skickar upp hela motorn till Ultra Motors för renovering. (Så jäkla trött på att bryta nu).

Hur som helst, TACK till alla sponsorer, mitt underbara team, min bästa Co-driver Miriam, alla hjältar som vevat på oss i skogen i helgen, är verkligen sjukt kul att se så många heja på oss (Jag har försökt göra tummen upp tillbaka så många gånger som möjligt). Servicepersonal och allt folk som vi känner vill tacka Rallyradion för underbar underhållning. Tack Kolsva för en grym tävling som vanligt, det borde vara lagstiftat att alla människor ska köra rally på era vägar!

Vi får helt klart vara nöjda med våran prestation ändå, 3:a totalt i stora 2WD är inte illa pinkat med vårat tidiga startnummer. Nu ska vi klappa oss själva på axeln och behålla självförtroendet till Hässleholm, där MÅSTE vi imål, även om det känns tungt att inte köra för seger!


» Pressrelease från Pelle Wilén.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2014-06-16 12:40






Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
© Hyundai Motorsport.Croatia Rally med 20 specialsträckor fördelade över 28 mil på asfalt väntar de tävlande. Fyra sträckor dubbelt på fredagen ger 12 mil special. Lördagen fortsätter med samma antal sträckor på knappt 11 mil. Två sträckor dubbelt med de sista fem milen på söndagen.

Neuville först i startfältet.

Publicerad: 2024-04-15 21:15


Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog en övertygande seger i Simrishamns MK:s tävling Simrishamnsmixen i lördags. Med Team SKÅAB:s Ford Fiesta R5 vann de med drygt 40 sekunders marginal till Kenny Stavbom MK Speed över de dryga 3 milen specialsträckor.

- En toppendag, säger T...

Publicerad: 2024-04-15 20:05


Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
© Flat-out media agency.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pal...

Publicerad: 2024-04-15 19:32


Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
© Hyundai Motorsport.Till helgen avgörs årets fjärde WRC deltävling, Croatia Rally med Jonas Andersson som enda Svenska inslag i startfältet. Tv4 koncernen sänder live från samtliga sträckor där Stefan Klemetz kommenterar på flertalet av sträckorna.

Det är Tv4 Motor, Sportkanalen och TV12 som delar på sändningarna s...

Publicerad: 2024-04-14 20:45


Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
© Otago Rally.Nya Zeeländska Rally of Otago tog målgång efter 27 mil special på häftiga grusvägar, Jack Hawkeswood i en Toyota GR Yaris AP4 tog segern.

Jack tog ledningen redan på första sträckan och släppte den aldrig från sig, trots sin ledning rallyt igenom var marginalen smal. Strax över 20 sekunder var ma...

Publicerad: 2024-04-14 20:42


Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
© Probite British Rally Championship.Brittiska Mästerskapets andra deltävling, Rallynuts Severn Valley Stages avgjordes under lördagen. Sju grussträckor på 10 mil där Osian Pryce tog segern, han inledde som tvåa bakom Chris Ingram men en fantomtid på ss4 gav ledning på 11,7 sekunder.

Pryce drygade ut och avslutar rallyt i sin Ford F...

Publicerad: 2024-04-14 20:32


Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
© FIA ERC.En hänselserik avslutning på ERC premiären Rally Hungary, söndagens tre sträckor var krävande och kasta om resultaten. Mikko Heikkilä gick ut som ledare före Martins Sesks och Simone Tempestini när söndagen rullade igång.

Finländare tappade hjulet.
Finske Heiikilä drygade ut sin ledning, ...

Publicerad: 2024-04-14 18:30


Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
SMK Hörbys Bilmånsson Rallysprint inledde Södras RS-DM under söndagen, tre vändor på sträckan som gick om tre varv per omgång under dagen sex av de 55 startande bröt under dagen.

Stefan Kristensson var vassast genom första vändan där Rolf Grybb var sekunden bakom, åtta tiondelar mer för Kenneth M...

Publicerad: 2024-04-14 15:49


Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
© Ann Felke.Sex raka sträcksegrar tog Stig Andervang och tyskan Ann Felke när ADAC Roland-Rallye Nordhausen avgjordes som deltävling i bland annat Schotter Cup i Tyskland under lördagen.

Svensken körde stabilt och totalsegern var ohotad, 1:43,9 minuter skiljde till Herbert Lösch i en Mitsubishi Lancer EVO8. ...

Publicerad: 2024-04-13 20:48


BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
© @World / Red Bull Content PoolSöndagsrally blir det med BilMånsson Rallysprint där SMK Hörby arrangerar varvlopp, tre varv och tre omgångar väntar under dagen när Södras RS-DM inleds. Resultaten förväntas gå live under dagen.

När söndagen tar EM seriens första deltävling Rally Hungary till mål är det med tre sträckor dubbelt....

Publicerad: 2024-04-13 20:39


Tidigare nyheter:
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.
70-talet bilar ut för Simrishamnsmixen.
Säsongsstart för EM-serien, regeländringar och nyheter inför säsongen.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.