Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Ny partner hos Sverigeserien i VOC.
PRESSRELEASE

VOC Mekonomen hälsar klassens nya partners Hellmans Motorrenoveringar och Thorsells Reklam, och nygamla KBT Safety hjärtligt välkomna.

Inför den här säsongen stack Roger Fransson, klassansvarig i VOC Mekonomen Rally ut hakan och lovade ett prisbord till ett värde av 100 000 kronor i klassens SverigeSerie fördelat på både priser och startbonus till förare som kört full serie. Med tanke på att dessa bara fördelas på fyra förarklasser: Elit A, Elit B. C-Cup och Juniorer så är det ett av rallysveriges största prisbord man tävlar om i VOC Mekonomens nationella serie. Nu kan klassen stolt berätta att Hellmans Motorrenoveringar bidrar med en komplett startklar VOC Motor, att KBT Safety bidrar både såväl med en komplett certbåge till en VOC 740/940 som pengar till prisbordet, samtidigt som Thorsells reklam kommer att bidra med presentkort i sin butik – då närmar sig 100 000 kronors vallen med stormsteg.

Året i VOC har varit händelserikt. Redan under årets första veckor briserade en bomb. VOC som ända sedan vid sin födelse 1989 haft Volvos reservdelsbolag Volvo Original som sin huvudpartner inledde ett nytt samarbete.

Med åren har samarbetet mellan rallyklassen och reservdelsbolaget blivit så etablerat att klassen kommit att benämnas just ”Volvo Original” i folkmun, för rallyälskare har detta begrepp förmodligen mer blivit synonymt med rallyklassen än på bolaget som under så lång tid stod bakom den. Men, Volvo lämnade faktiskt det samarbetet redan 2006 och sedan dess har VOC jobbat hårt med att etablera ett samarbete med en ny huvudpartner.

I januari 2013 föll äntligen alla bitar på plats. VOC kunde stolt presentera en ny huvudpartner i Mekonomen. Rallyklassen ”Volvo Original” gick därmed i graven och VOC Mekonomen Rally var fött.

Nu tar klassen nästa steg och fyller på sin skara av samarbetspartners.

– Allt gick så väldigt fort i början på året som det så ofta är med långa och komplicerade förhandlingar, när saker till sist faller på plats så går det fort. Och när ett stort samarbete ska etableras är det alltid massor som ska göras, mängder med detaljer som ska lösas för att få allt att fungera. Första året är alltid något av ett läroår. Därför är det extra roligt att vi nu mitt i pågående säsong också kan presentera två helt nya samarbeten och ett nygammalt och utvecklat samarbete.

Prisbordet i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie börjar se riktigt starkt ut.

– Hellmans motorrenoveringar bidrar med en komplett optimerad VOC Motor till en 940, bara den är värd 31 000:-. Motorn kommer att lottas ut bland alla som tagit en pallplats i den totala serien inklusive klassen duktiga juniorer. KBT Safety bidrar som men gjort några år med en båge värd 11 000:- som lottas ut bland alla som placerat sig topp 10 i någon klass. Dessutom bidrar KBT också med pengar till startbonusen som alla som kört full serie ska få vara med och dela på. Och Thorsells reklam kommer att bidra med fulladdade och värdefulla ”rallygodispåsar” till alla topplacerade. Och vi jobbar vidare, de utlovade 100 000:- ska vi nå.
Extra stor chans för juniorerna.

– VOC Mekonomen Rally är som det flesta vet landets ledande instegsklass, den helt övervägande majoriteten av landets rallyelit har sedan många år valt att ta karriärens viktiga tidiga steg i vår klass, listan på namn kan göras hur lång som helst men bara för att nämna några riktiga toppnamn just nu så måste vi nämna Pontus Tideman och Mads Østberg. Därför känns det extra bra att juniorerna får lite extra stor chans till vårt prisbord i-och-med att de, trots att de är många, ändå är en klart mindre grupp än våra jättestora klasser i A, B och C. Och i framtiden hoppas vi kunna göra ännu mer för just juniorgruppen, avslutar Roger hemlighetsfullt.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2013-08-09 15:45






Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.