Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
P-O Davidsson åkte föråkare med sin Volvo 240 Turbo i Retursladden.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Björn Waldegård från Midnattssolsrallyt 2013.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Appelskog och Holmberg siktar på nya framgångar.


© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Victor siktar på Sverigeserien i Volvo Original 2013.

Vem kör vad i rallyskogen 2013, del 1.

P-O Davidsson har synts som föråkare under hösten i en röd Volvo 240 Turbo.
- Ny bil och nya visioner. Har byggt den första nybyggda "grp-a bil" enligt reglemente för App-k klassen 1982-1985, säger P-O.
Vidare berättar han om att han väntas göra första vintertestet i Torsby den 19:e januari.
- Där efter hoppas jag få chansen att förgylla den historiska klassen i Svenska Rallyt avslutar P-O.


Tommy Vestlund syntes i skogarna på SM finalen 2012, men körningen har det varit tunt med. Men vad väntar nu, det ryktas om att bilen ska uppdateras?
- Vi jobbar lite grann med att bygga om vår Mitsubishi Lancer EVO 7 till Nationell Special, om allt går som det ska är den "omreggad" till nyår. Bilen kan då med lite enklare medel få lite mera knuff i motorn, något som vi saknat dom sista åren vi åkte i Otrimmat 4WD. Hur mycket som vi bygger om vet vi inte i dagsläget, så det får vi se.
Men vad ska du köra för tävlingar?
- Som det ser ut nu kommer vi inte åka något helt mästerskap, men hoppas göra något inhopp i någon FM tävling under vintern. Vi sneglar också mot SM tävlingen, sprinten i Falun då det är hemmaplan. Sandviken vore också roligt där vi åkte bra 2010 och nu när det är endagars tävling så blir det lite enklare att rodda ihop.


- Jag är hedrad, att som pensionär få frågan om mina motorsportplaner för 2013 säger Björn Waldegård när vi når honom.
Vi har redan sett dig anmäld till East African Safari Rally, vad väntar mer för dig?
- Jag är mycket privilegierad som fortfarande är vid så god hälsa att jag kan acceptera de många fantastiska inbjudningar jag får. I år har jag varit på ett antal "happenings" i Österrike, Sverige, Italien, England, Belgien, Danmark och Japan - det har varit många roliga resor.
Och 2013?
- Har en känsla av att 2013 blir minst lika häftigt. Det som är klart är föråkare i Rally Sweden och höjdpunkten East African Safari Classic Rally, det tillsammans med min son Mathias, och vi kör för Team Tidö.


Emil Bergkvist var en av de stora överraskningarna i rallyskogen 2012, från ungdomsåkare till a-förare på mindre än en säsong. Nu väntar stora planer för den unge rallytalangen. Det talas om SM satsning!
- Vi vet att det är mycket nytt med SM och vi har mycket att lära där, men vi har som mål att försöka vinna någon deltävling och pallplats totalt.
Men där får du inte åka den Volvo 940 du gjorde i år!
- Nej, det blir delvis nytt på bilfronten också, en Ford Fiesta R2 blir det i SM serien. Men Volvon finns kvar - med den ska vi vinna Sverigeserien totalt skrattar Emil, men samtidigt förstår vi att det är på allvar när man hör om framtidsplanerna!
Vad blir första tävlingen för er?
- Första tävlingen blir Offerdalingen och därefter börjar SM och Sverigeserien, vi tänker köra hela serierna så det blir mycket tävlande. Om vi kommer med så tänker vi åka SM sprinten i Falun också, ett nytt kul evenemang. Det kommer troligtvis att bli några fler lokala tävlingar också. Innan Offerdalingen har vi också planerat in ett test hos Depå Grande för att slipa formen.


Henrik Appelskog ses i högerstolen hos Johan Holmberg, där brukar det handla om SM satsning med Suzukin. Så även 2013?
- Våra planer för nästa år är full satsning på SM! Vi ska försöka öka tempot ytterligare ett snäpp och vara med och vinna deltävlingar totalt i trimmat 2WD.
Bilen blir den samma?
- Den genomgår just nu en renovering och uppfräschning för att vara i toppform när säsongen drar igång. Planen är även att försöka hinna med något vintertest innan första SM´et hälsar Henrik.


Ett kort men bestämt svar kommer från Toni Sundkvist, han co-driver till fortåkande Göteborgaren Leif Peterson. Blir det en ny satsning mot SM även 2013?
- Vi satsar på att försöka sno tillbaka guldet ifrån Johan säger Toni som samtidigt meddelar att det blir med samma bil dom de senaste säsongerna.


En av de snabba c-förarna i de sydligare distriken under året har varit Victor Karlsson. Blir det fortsättning i VOC?
- Planerna kommer bli att utvecklas ännu mer med noterna, till kommande säsong har vi klassat upp oss från C till B-förare vilket gör att tempot kommer naturligtvis att bli högre. Där målet givetvis är att vara A-förare innan året är slut. Vi kommer att satsa på Sverigeserien för Volvo Original som inleds i januari uppe i Torsby som är första deltävlingen på snö av tre deltävlingar. Dock blir det ett litet uppehåll till grussäsongen som inte drar igång förrän i Juni där Dackefejden är barmarkspremiär. Mest spännande är nog deltävling 6 & 7 som körs som en tvådagars tävling i Finska Tammerfors tillsammans med Finska Mästerskapet. Utöver detta kommer vi göra lite inhopp i Smålands DM och lite andra serier för att hålla tempot uppe mellan Sverige Serien deltävlingarna. Det blir häftigt att fightas i VOCs egna "SM serie".
Ni fortsätter med den vinstrika VOC´en?
- Bilen blir detsamma, men nu under vintern har vi lämnat iväg motorn för en uppdatering som i stort sett slutade med en helt ny motor och allt är nu optimerat till max.
Nu väntar vi bara på lite delar ifrån lackeraren och större översyn innan vi är repo för vintersäsongen samt att bilen ska upp i bromsbänk och ställas in ordentligt. Efter sista Sverigeserien deltävlingen i Sundsvall är planen att bilen ska få sig en uppdatering innan grussäsongen drar igång så allt är ok även till grussäsongen. Vi ser fram emot säsongen och hoppas den blir lika bra som år 2012 var avslutar Victor.



Publicerad: 2012-12-31 10:33






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.