MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Inför SM Veckan, länet har medaljhopp i SM-veckan.
PRESSRELEASE

Västmanland har några medaljkandidater när det på torsdag är SM-veckan Sommar, med crosskart och rallysprint på Västerås Motorstadion.

Intresset från förarna var enormt, vilket ger ett ruggigt startfält. Till det ett par wild card och oerhört svårtippat.
– Vi ska fundera på hur vi ska göra bästa möjliga. Men helt klart kommer de som är bättre på korta sprintar än vi, säger Göran Bergsten, kartläsare till Patrik Flodin från Hudiksvall. En duo som vunnit traditionella SM fem gånger de senaste sex åren.
Flodin/Bergsten kör en fyrhjulsdriven VW Polo i huvudklassen 4wd.
– Banan är för kort för en rallyspecialist. Jag tror det blir andra namn som sticker ut, säger Patrik Flodin. Förra året körde han punktering i Umeå och i vinterveckan blev det silver.
Stora hot är värmlänningarna Dennis Rådström, Torsby och Pontus Tidemand, Charlottenberg (guld över Flodin 2023). Andra tippar Älmhults Albin Nordh eller junioren Patrik Hallberg, Huddinge. De två sistnämnda har nyligen kraschat hårt och tar SM-veckan som test inför fortsättningen i stora mästerskapet. Rallyutskottet har gett ett wild card till Kenny Stavbom, Nynäshamn.

Tvåhjulsdrivna klassen, 2wd, är om möjligt ännu öppnare. Västmanland har sitt löfte Hugo Carlberg med, men medaljpress på Fagerstas 19-åring är lite för tidigt. Bland det tiotal som slåss om medaljerna hör Calle Carlberg, Nässjö, Andreas Levin, Lima och Daniel Röjsel, Anderstorp. Samt publikfavoriten Tim Liljegren i ”Gula faran”, hans Volvo 240. Han tog sin första SM-delseger senast i Rally Uppland tillsammans med norskan Sunniva Rudi.
– Så skönt med den segern! Nu kan jag köra avslappnat framöver. Bara ha kul, utan press, säger Karlskrona-föraren.
Han har hunnit bli 29 år, Volvon är från 1981.
– Det blir första SM-veckan för min del. Jag gillar när det är kort och intensivt, men har ingen vana av banor så det kan gå hur som helst. Tror nog vi få se många överraskningar!

Rallyutskottets wild card är Tommy Carlström, från Boden. Han kör den BMW M3 som Flodin vann SM med 2018.
– Här uppe i norr kör vi nästan bara sprintar. Älskar det och är så glad över att ha fått chansen att vara med. Nu är det upp till bevis: Att jag är bra nog för att få vara med, säger Carlström.
Rallysprinten startar inne på motorstadion och efter ett knappt banvarv går deltagarna ut i skogen. Där väntar både snabba partier och luriga böjar. Drygt tre kilometer totalt. Två kvalrundor, där snabbaste tid avgör om det blir finalkörning eller ej. Två rundor även i finalen, och dessa räknas samman till en sluttid. Snabbast vinner!

Crosskart. Här har Västmanland sina medaljchanser. I tyngsta klassen Xtreme har Fredrik ”Fidde” Avelin SM-guld från rallycross, och efter ett par säsonger i Xtreme var han bland annat trea förra året i SM-deltävlingen som gick i Västerås. Så banan kan MSK Hammarens ess.
Huvudfavorit är dock Sebastian Enholm, Fjugesta. Han har vunnit alla deltävlingar så här långt i Supercupen och den SM-deltävling som körts.
– Visst siktar jag på guld på torsdag! Kommer jag bara loss i starten så ska det gå bra, säger ”Sebbe” Enholm.
Elias Nilsson, Likenäs är en annan medaljaspirant liksom lillasyster Frida Enholm, Fjugesta.
650cc. Här kan forne mästaren Noel Eliasson visa sig på styva linan. Arbogasonen tog guld åren 2021 och 2022, båda gångerna avgjorde han på Västerås Motorstadion. Nu har han hyrt tillbaka sin vinnarkart.
– Jag har allt dokumenterat så vi plockar fram gamla data. Även om jag inte kört karten på två år är jag trygg i den och har höga förväntningar. Så är det, säger 20-årige Eliasson.
En annan mästare är Markus Andersson, Kopparberg.
– Det ska bli skitroligt att få köra igen! Banan i Västerås är fantastisk, snabb och samtidigt lite teknisk. En jättefin anläggning, säger Andersson.
Andra med höga ambitioner är Erik Andersson, Östmark och hans namne från Karlstad. Ålderman är regerande mästaren Fredrik Eriksson, Arvika. Till det ett gäng veteraner, som normalt kämpar inbördes. Nu ställs de mot betydligt mer orutinerade, segerhungriga ynglingar. Kanske cupmästaren, arrangörsklubbens egen Lars-Åke ”Kudden” Wallin, kan skrälla?
Crosskartförarna kör tre kvalheat, följt av semifinaler. De tre bästa i respektive semi gör upp i den slutgiltiga finalen.


» Pressrelease från Västerås MS.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-06-23 20:33






Neuville leder EKO Acropolis Rally, Pajari bäst i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Redan på dagens första sträcka i EKO Acropolis Rally avancerade Dani Sordo och Thierry Neuville när Ott Tänak tvingades stanna två gånger och byta däck över den närmare tre mil långa sträckan, Estländaren föll till sjätteplatsen.

Att Neuville också skulle passera Sordo var väntat, men det skedde ...

Publicerad: 2024-09-07 20:54


Seger direkt, Axelsson körde hem totaltsegern i Ekrundan.
© emotorsport.seSMK Eksjö arrangerade Ekrundan, två sträckor dubbelt som deltävling i E-Cupen under en solig och dammig lördag. Ett 60-tal tävlande gav sig ut i rallyt som lockade mycket publik ut i den stekheta höstsolen där de bjöds på god attack rakt genom fältet.

4wd startade bäst.
Den snabbare och l...

Publicerad: 2024-09-07 19:42


Adolfsson körde hem Dalslandssprinten.
En sträcka dubbelt när Robin Adolfsson vann Dalslandssprinten hos Bengtsfors MC, näst sista deltävling i Svenska SprintRallyCupen. Segern togs 40 sekunder före Tobias Pettersson, som trea Johan Nilsson.

Tvåa totalt finns 2wd vinnaren Kristian Johansson som hade 2,7 sekund tillgodo mot Oscar Janso...

Publicerad: 2024-09-07 18:49


Nilsson med 4wd snabbast, Hansen med 2wd totaltvåa i TV-Svängen.
© emotorsport.seWille Gad i Tisse Racings Skoda var snabbast på tre av fyra sträckor i TV Svängen, men en avåkning på avslutningen gav ingen seger. Istället var det SMK Hörbys Fredrik Nilsson i en hyrd Skoda Fabia RS Rally2 som tog segern totalt. I klassen 40 sekunder till Mick Fraas, in som trea Lukas Hägg. Pelle ...

Publicerad: 2024-09-07 18:38


Andervang tog segern i Malmjärn Runt.
© emotorsport.seHofors MS med Malmjärn Runt för Nedre Norras BF och Stockholms DM där knappt 60 bilar kom till start, Oskar Sundell öppnade bäst men tappade mycket tid på ss2 och än mer genom långa ss3 efter en punktering.
Stig Andervang tog över med två raka sträcksegrar för att dra ned tempo genom avslutningen, ...

Publicerad: 2024-09-07 18:31


Maxad rallylördag, följ resultaten från närmare tio rallyn.
© emotorsport.seSju tävlingar på Svensk mark men också svenska ekipage i Danmark och Tyskland ger en bit över 500 svenska bilar ute på rallysträckorna

Nattkröken hos Fagersta MK är störst för helgen med runt 120 startande ekipage, 70-talet bilar i både Dalslandssprinten och TV Svängen.

Malmjärn Runt, Ekrundan...

Publicerad: 2024-09-06 22:21


Andersson sexa totalt i ADAC Ostsee Rallye efter fredagen, VEC fick bara en sträcka.
© emotorsport.seTvå sträckor dubbelt blev slutligen en sträcka dubbelt när ADAC Ostsee Rallye startade. När en avåkning skedde på kvällens första sträcka blev det inget tävlande heller andra vändan med anledning av oljeläckage.

Totalt i toppen är det Dennis Rostek som toppar före Dansken Simon Vallentin, som tre...

Publicerad: 2024-09-06 21:56


Trippel för Hyundai i Acropolis Rally - turboproblem för Ogier.
© Hyundai Motorsport.Däckbytena har varit många och placeringarna skiftat i EKO Acropolis Rallyts första dag, Sebastien Ogier toppade efter andra loopens första sträcka där tvåan Adrien Fourmaux bröt med trasig hjulupphängning.

Men på andra sträckan började Ogier tappa tid, föll ned som tvåa och på avslutningen blev ...

Publicerad: 2024-09-06 20:15


Sydsvenska Mästerskapet i Rally inför finaltävlingen TV-svängen.
Då var det dags för Sydsvenska Mästerskapets finaltävling och vi besöker SMK Hörby med sin välkända TV-sväng. 28 kilometer specialsträckor, fördelat på fyra, väntar de totalt 70 anmälda ekipagen. Vid Hörby Sportcenter lämnar första tävlande redan klockan 10, så här gäller det att vara alert och morg...

Publicerad: 2024-09-06 14:43


Ogier toppar Acropolis Rallyt, motorproblem för Neuville.
© Toyota Gazoo Racing.Sebastien Ogier leder EKO Acropolis Rally när första halvan av fredagens etapp är avverkad, 6,5 mil avverkat där 5,9 sekunder skiljer till Adrien Fourmaux. Tätt efter är Ott Tänak som har teamkollegorna Dani Sordo och Thierry Neuville bakom. Belgaren med nyskrivet kontrakt är 35 sekunder från ledare...

Publicerad: 2024-09-06 14:17


Tidigare nyheter:
Trippel för Hyundai i Acropolis Rally - turboproblem för Ogier.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally inför finaltävlingen TV-svängen.
Ogier toppar Acropolis Rallyt, motorproblem för Neuville.
Ekrundan med 60-talet åkare när E-Cupen drar vidare.
60-talet åkare när Malmjärn Runt avgörs över fyra sträckor.
Nattkröken störst för helgen, 120-talet åkare med klassiker och DM.
Katsuta snabbast på shakedown inför EKO Acropolis Rally.
Sydsvenskt och DM för 70 åkare i TV-Svängen.
Jämtländskt LightOn Rally, Hälsingeserie och DM på plats.
Neuville förlänger med Hyundai Motorsport, fortsätter med Hyundai i WRC 2025.
Helin försvarar Svenska färgerna i lördagens Rally Vestjylland.
Se WebTV live och följ resultaten från shakedown inför EKO Acropolis Rally, start 8:01!
70-talet åkare för Dalslandssprinten.
Liiten representerar Sverige i Motorsportens OS, kör Rally2 på grus i Spanien!
WebTV och resultat, shakedown inför EKO Acropolis Rally imorgon.
Anders Åberg skriver noterna för SM-finalen i Trollhättan.
60 åkare till lördagens Klappjakt.
18 svenska ekipage i helgens tyska ADAC Ostsee Rallye.
Paddon, Camilli och Sordo testar nyheter på Hyundai i20 N Rally2, släpps vid nyår.
1300 Rallycup summerar Emiltrofén.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Tabergshoppet 05/10


Rally EM - ERC:
Rally Silesia 11-13/10


Rally SM:
Västrallyt 20-21/09


Rally VM - WRC:
EKO Acropolis Rally Greece 05-08/09


Svenska RallyCupen:
Marknadsnatta 28/09




Foto:
Emiltrofén.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

East Sweden Rally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.