MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Tomas Åkesson Teknis MC. Det här är inte vilken bil som helst! Årsmodell 1988 och modifierad till tävlingsbil tidigt 90-tal. Därefter är hela ekipaget uppdaterat till en kopia av Marko Alens vinnarbil i RAC-rallyt 1988.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
En åtta ventilers twin-cam med Garret turbo, laddkylare och Marelli motorstyrning borgar för 250–275 hk. Motorn är uppdaterad inför 2024. Kompressionen höjd, förbränningsrum och ventiler iordninggjorda, nya kamaxlar, spridare. Tomas visar de gamla kamaxlarna. Under de röda kåporna nya fräscha högpresterande kamaxlar! Också skymtar stabiliseringsstaget mellan stötdämpartornen.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Tomas Åkesson visar hasplåten som snart ska på. – Den har jag gjutit, det är en fabrikskopia. Den är gjord i kevlar + förstärkningsplåtar och väger 4–5 kilo?

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
En 60 liters säkerhetstank tar upp mesta platsen där bak. En certifierad Vålberg bur börjar bak vid stötdämpartornen, går genom karossen och fram till främre stötdämpartornen. Burens fästen i golv o torn är svetsade. Stabiliseringsstag mellan stötdämpartornen.
Förste utställare klar till långfredagens Konst & Rally, en Lancia Delta Integrale GrA!

- Jag har ägt bilen i dryga 10 år, berättar Tomas Åkesson då jag besöker honom i hans supergarage under jorden! För att göra en lång historia kort så hittade jag bilen på Blocket 2012 och den fanns nere i Vara. Jag och min grabb Mårten åkte dit, men var snabbt hemma igen! Den såg ”inte” bra ut då den stod där på logen. Innan hade den stått utomhus med mossa på taket!

Dök upp igen på Blocket.
Ett halvår senare dök den upp på Blocket igen, till bättre pris. Jag beslutade mig för att åka till Vara igen. Jag tog med mig kärran. Jag provade bilen och den gick som tusan i 5 minuter, sedan mycket sämre? Men jag visste vad det var för fel och köpte Lancian i alla fall!

Världens framgångsrikaste rallybil,
- Tror Stig-Åke Robertsson som precis kommit på besök i garaget.
Felet var vevaxelsensorn. Är det inte rätt avstånd går motorn jättekonstigt. Det var för högt avstånd! Jag fräschade till bilen när jag kom hem och körde några tävlingar. Sedan plockade jag ner bilen totalt för genomgång och 2016 blev den klar. Jag tog hit en besiktningsman, FIA tekniker, för att få den historiskt klassad. Tänkte åka Midnattssolsrallyt 2017. Men papperna kom aldrig, det tog 8 månader från Paris? Det fick ställas in.

Dekalsats från England.
Men först skulle bilen lackeras vit. Det gjorde Kenneth Karlsson i Närkes Kil, han är billackerare och gammal kompis. Vi lackade också silverfärg i kupén, precis som fabriksbilarna. Därefter var det dags att få på dekalerna/stripsen, det var svårt. Ja riktigt svettigt, jag höll på en vecka.

Gick klockrent hela 2017.
Jag vann historiska klassen J2 som den här bilen går i. Jag visste, den höll ett helt år och bara gick o gick! Jag bestämde att inför 2018 då ska motorn uppdateras riktigt, sedan ska vi ta i ordentligt! Jag beställde kamaxlar från England, men fick fel. Så började det krångla … Jag la ner det hela, för rallysäsongen var redan igång.

2018 o 2019 en prövning, likaså Pandemiåret 2020.
Men började tävla trots allt, men då kom felen. Mellandiffen gick sönder, bränslepumpar trasiga. Blev tvåa efter Anders Söderberg i klassiska. Hyfsat resultat i alla fall! 2019 skulle midnattssolsrallyt gå i Örebro! Jäklar vad kul, men då tog KAK bort fyrhjulsdrivna bilar ur tävlingen. Fick inte vara med, då tog jag fram Escorten istället. Hann åka två vintertävlingar 2020 med Deltan innan pandemin kom, därefter blev den ståendes.

Välkomna i Påskhelgen - rally på långfredagen.
Karin Pettersson visar sin konst i Ateljén, 29-30-31:e mars mellan klockan 11–17.
Det är akvareller, mest abstrakta motiv, många målade på stonepaper.

Tomas Åkesson visar sin Lancia Delta Integrale Gr A, långfredagen 29:e mars klockan 11–17.
- Varmt välkommen till Ateljé Vallnäsvägen 2 i Örebro hälsar Karin och Nils-Brage Pettersson

© Nils-Brage Pettersson
Karin Pettersson visar sin konst i Ateljén, det är akvareller, mest abstrakta motiv, många målade på stonepaper. Foto: Nils-Brage Pettersson.

© Nils-Brage Pettersson
Glädjande kommer Teknis MC:s Lancia-förare Tomas Åkesson vara på plats hela långfredagen under ”Konst & Rally i påsk. Det här är en kille som har lång erfarenhet av rallykörning, bilbyggande och kunskap av att lösa allehanda tekniska problem. Foto: Nils-Brage Pettersson.


Publicerad: 2024-03-06 19:44






Dubbelt Svenskt på shakedown inför Rally Islas Canarias, nu startar rallyt med ss1.
© Flat-out media agency.När tiderna för Rally4 klassen trillat in för shakedown inför stundande Rally Islas Canarias, rallyt inleds om bara en kort stund, så var det med två Svenskar bäst i klassen.

Den 3,57km långa sträckan Santa Maria de Guia körde Mille Johansson och Johan Grönvall på 2:05 minut - bara fyra tiondels ...

Publicerad: 2024-05-02 21:26


Bonato bäst på kvalet inför Rally Islas Canarias, rallystart ikväll.
© FIA ERC.Dubbelt Citroen C3 Rally2 på kvalet inför Rally Islas Canarias, Yoann Bonato tog snabbaste tid och rullar ut som första bil i rallyt, var tiondelen före Spanjoren Diego Ruiloba. Miklas Csomos in som trea i en Skoda Fabia RS Rally2, bakom skuggade fem bilar ur nya versionen, RS Rally2 med Mathieu Fra...

Publicerad: 2024-05-02 18:46


Följ shakedown och se kvalet inför Rally Islas Canarias live via WebTV.
© Torbjörn Carlberg.Strax efter lunch på torsdagen rullar den fria träningen igång för ERC - Rally2 ekipagen på Santa Maria de Guia som mäter 3,57km. Träningen drar igång 13:15 och det är fri körning under två timmar.

Vid klockan 16:03 är det dags för ett avgörande åk, Rally2 klassen kör kval, något som sänds live i...

Publicerad: 2024-05-02 05:46


Årets första asfalttävling väntar Mille Johansson i Rally-EM.
© FlatOut Media Agency.Efter tredjeplatsen i EM-premiären i Ungern väntar nu asfalt på spanska Kanarieöarna kommande helg för Mille Johansson från Katrineholm och co-drivern Johan Grönvall från Arvika.

Efter att ha tappat närmare nio minuter med två punkteringar i premiären av Junior-EM revanscherade sig Mille och Joha...

Publicerad: 2024-05-02 05:30


Rally Magic, rallyeliten gör upp i rallysprint under Rallycross VM i Höljes.
© emotorsport.seDet är inte bara de renodlade rallyarrangörerna som lockar rallyåkarnas intresse, i år bjuder den Svenska rallycross VM helgen i Höljes på rallyuppvisning och bjuder då in Svenska eliten till Höljes.

Det är inför VM helgen, fredag den 5:e juli som det blir "Rally Magic", arrangerande Finnskoga MK...

Publicerad: 2024-05-01 21:09


Fullt startfält till lördagen Björn Waldegårds Minne, DM och Finess Onotade Rallyserie.
© emotorsport.seMK Rimo arrangerar Björn Waldegårds Minne och intresset är stort, till de 120 platserna ses 130-talet anmälda. Det tävlas för Upplands DM och Finess Onotade Rallyserie som kör premiär. Totalt fem sträckor på 25km ska nyttjas.
Föråkare och mellanåkare som bland andra Jari Liiten, Jonna Eson Brådhe, ...

Publicerad: 2024-05-01 20:53


Reiersen kör lördagens norska Rally Sörland.
© emotorsport.seNorska Rally Sörland är i år utanför Norska Mästerskapet och kör en bantad version, 40 åkare anmälda. Två sträckor går dubbelt och avslutas med en ny sträcka, 67km special och en perfekt träning inför grussäsongen.

Svenskt i listan genom Isak Reiersen som jagar extra mil i bilen på grusväg inför ...

Publicerad: 2024-05-01 20:45


Nattsson tog segern i Lill Jumbon.
© emotorsport.se3000m är sträckan på Falköpings Motorstadion där Lill Jumbon avgjordes, sista bilen kom precis till mål när Ungdomsrally kunde komplettera artikeln, därmed är resultatlistan ännu inte officiellt fastställd.

Även denna tävling en tradition första maj. 126 ekipage till start där David Nattsson van...

Publicerad: 2024-05-01 16:31


Så gick det i Sveistaträffen.
© emotorsport.seSviestadträffen hos Linköpings MS avgjordes under onsdagen, snabbast runt banan och dess tre omgångar var Micael Jakobsson i VW Polo GTI R5, segermarginalen 15,8 sekunder mot Andreas Pettersson, in som trea Johan Eklöf. Tredjeplats totalt och bäst med 2wd var Emrik Smedberg i Citroen Ds3 R3 som tog ...

Publicerad: 2024-05-01 16:07


Två svenska ekipage i helgens tyska Rallye Sulingen.
© emotorsport.seTyska ADAC Actronics Rallye Sulingen körs till helgen, deltävling i bland annat tyska och holländska mästerskapet ihop med flera regionala cuper och mästerskap. 15 mil asfalt väntar genom elva sträckor. Rallyt inleds fredag kväll med de tre första sträckorna, de åtta sista under lördagen.

80 åkar...

Publicerad: 2024-04-30 18:46


Tidigare nyheter:
Reiersen kör lördagens norska Rally Sörland.
Nattsson tog segern i Lill Jumbon.
Så gick det i Sveistaträffen.
Två svenska ekipage i helgens tyska Rallye Sulingen.
Lill Jumbo och Sviestaträff, onsdagens rallyn att följa.
Välfyllda startfält i SSRC-premiär.
Tre Svenska ekipage i helgens ERC-deltävling, Rally Islas Canarias.
Full startfält i Lill Jumbon, onsdagsrally på Falköpings Motorstadion.
TV tablå för helgens ERC deltävling, Rally Islas Canarias.
80-talet åkare gör upp i Sviestaträffen.
Över 110 bilar till Rally Nyköping!
Andervang körde hem andra raka segern i Hässleholms GP.
Foto från Vilda Ryd Racet.
Fartfest på Falköpings Motorstadion, fullspäckad rallysprint på onsdag.
Johansson tog hem Vilda Ryd Racet totalt, 21 klassvinnare genom rallyt.
Sebastian snabbast i Hejdesprinten.
Tidemand och Kristensson fyller på till Rally Nyköping, 107 namn i listan!
Vilda Ryd Racet och Hejdesprinten är lördagens rallyn.
Kristensson gör Fabia RS start i Rally Nyköping.
Söndagsrally när Hässleholms GP avgörs.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Vilda Ryd Racet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.