SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Sakkunnig i rally, MK Kopparbergs Janne Westlund var på plats hela helgen vid Skogshyddan, Gammelhyttan i Järnboås.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Från Eskilstuna dök en trevlig trio upp (fr. v) Stefan Ekberg, Sven-Olov Jägerstedt och Sten-Åke Olsson. Jag tyckte jag kände igen han i mitten! Javisst, det var ju ”Jägaren”, Sven-Olov Jägerstedt som körde för SMK Södermanland. I sin grafitgråa Amazon grupp 2 trimmad. – Vi hade riktiga duster i klassiska rallycupens klass 3 under 90-talet.

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
I Janne Westlunds bil sitter en riktig racermotor, med hög effekt och bra vridmoment, men. – Jag måste ringa Tyskland, den slår igen på stiftet! Efter rengöring och isättning blev det en helt annan sång! Vad rapp motorn var när han gasade!

© Nils-Brage Pettersson.
© Nils-Brage Pettersson.
Ett känt par i Järnboåsbygden, Bertil Lönnström och Anna Lennhammar boendes i Grängshyttan. Bertil var en riktig doldis då han dök upp i rallysammanhang. – Ja, i Polar-Bergslagsrallyt 1981 alltså. Jag låg ett tag i topp 5 totalt, berättar han. Det var när vi körde runt Bredsjö. Vi slutade på en 4:e plats i A-special och på en 10:e plats totalt. Jag hade Sune med mig som kartläsare. Det var roligt, ingen kände ju till oss knappt!
Lyckad Rally & Konsthelg vid Skogshyddan, Westlunds Opel Crossflow drog blickarna till sig.

Äntligen var det dags för konstrundan Ljusstråk, som senaste åren kryddats med rallybilar på plats. Nils-Brage Pettersson brukar försöka välkomna varje besökare när de kommer. Ibland har jag frågat om det är konst eller rally som gäller? Då kan jag få följande svar.
För min del är det konsten, men för honom är det bilarna, men det är olika, ska jag säga.

Bilarna rullar in.
Strax efter klockan 10 på lördag förmiddag rullade första bil in. Det var min kartläsare från första debutanttävlingen i Hällefors 1972, Silversvängen. Tomas Andersson från Örebro, han kom tillsammans med frun Carina.
Jag visade honom annonsen i Veckonytt då vi susade fram i mörkret på en specialsträcka. Kommer du ihåg att vi fick punktering? Det hade han glömt. Men det var ju för 49 år sedan!

Sakkunnig i rally.
Det var fantastiskt roligt att ha den erfarne och kunnige Janne Westlund på plats. Han bygger bilar likt ”tävlingsavdelningar”. Han har ett stort kontaktnät och han vet vad han talar om. Det märks att han är väldigt populär. Hans Opel CF blev ett riktigt dragplåster, det ska jag väl inte sticka under stolen med!

Opel Ascona Cross flow
I år var det två riktiga Opel rallybilar från 70-talet på plats. Också en Kadett GTE, fast i originalskick. Jag förstod tidigt att, de här bilarna kommer locka folk! Jag var under försommaren i kontakt med Janne Westlund ifrån Bångbro, strax utanför Kopparberg. Det var full fart med byggnation av en Opel Ascona i verkstaden. Den hade försetts med en trimmad motor byggd i Tyskland. En cross-flow motor, med förgasarna till höger och grenröret till vänster! 237 hkr skulle den ge! Janne erbjöd sig också att ta med sin Opel Kadett GTE som nyss varit i Stockholm på besök.


Man behöver inte vara en Opelfantast, visst är den läcker! Byggd med precision, detaljrikedom. Ta till exempel det skjutbara fotstödet för kartläsaren. Det vilar på skenor och kan förflyttas fram och bak. Lackeringen och finishen är superb! Det är inte så konstigt att intresset ökar för bilar i klassen Appendix-K!


Lindbergare i comeback.
Nästa bil att göra klart med ägdes av en av de snabba Opelförarna från Bredsjö, Sture Lindberg. Men han har inte tävlat på över 20 år! Han ska dessutom göra comeback i rallyskogen. Fantastiskt och han har alltid varit känd för att ha haft fräscht bilmaterial. Det lutade med andra ord av att bli en riktig Opel-rally weekend! Man kommer aldrig runt diskussionen att han och brorsan Tord körde sekundlika på Björnjägarens minne 1979, på tiden 73.41! Visst är det fascinerande! Tyvärr blev Sture lite småkrasslig i helgen, men han kom för att hämta bilen på söndagen. Då fick han frågan. När ska du anmäla dig?
Ja, det börjar väl dra ihop sig. Nu kan man väl inte hålla sig undan så mycket längre!

När man öppnar dörren till Sture Lindbergs Opel Ascona B, fullt rallyutrustad och med en kompetent motor och utrustning. Ja, då känns det som om man vill maka sig in. Spänna fast sig, ta på sig hjälmen, starta motorn och ge järnet! Den är riktigt inbjudande!


Då var årets ”Rally & konst” till ända. Tycker det blev en supertrevlig helg, med trevliga människor. Fantastiskt väder, vilket är lite av en förutsättning. Keramikern Jennie Henrikson var jättenöjd, likaså min akvarellmålande hustru Karin.

Det börjar bli lite tjatigt att säga.
- Men i år blev det publikrekord.


Familjen Karin Erixon (fr. v), Lars-Ivar och sonen Mikael. Nora MK på plats! Det var roligt att tala med åkeriägaren Lars-Ivar Erixon. Jag vet inte hur länge vi pratade med varandra. Han hade mycket att berätta.
– Du vet ju, motorbåtstävlingarna för klubben var ett fantastiskt ekonomiskt tillskott. Medlemsantalet ökade stadigt, vi var populära. Många duktiga Örebroförare körde för Nora MK. Men, vad tyckte Noraförarna om att det kom ”Örebroare” till klubben?
– Nej nej, det var ingen fara, det var nästan lite ”glamour” kring det, tyckte man. Att klubben var så populär. Under tiden Lars-Ivar tävlade körde han Saab Sport, Volvo Amazon och Saab V4.


Fem kaffekannor gick det åt under lördagen och lika många under söndagen. Tack för besöket och välkomna åter hälsar Nils-Brage Pettersson!


Publicerad: 2021-09-13 22:13






Följ fredagens sex sträckor i Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport.Safari Rally Kenya rullar igång på allvar, 19km långa Loldia inleder rallyt efter torsdagens korta publiksträcka. Lite kortare Geothermal på 13km tar vid innan den 31,5km Kedong avslutar första loopen.

Tillbaka för en välbehövlig service på 40 minuter innan ekipagen rullar ut på en andra vända öv...

Publicerad: 2024-03-28 18:41


Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.