Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Stoffe Nilsson jagar SSRC guld och tionde segern i TV-svängen.
PRESSRELEASE

Att kalla SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen för hemmatävling i Stoffe Nilssons fall känns kanske lite märkligt med tanke på att han tävlar för Hässleholms MK. Men med nio segrar varav åtta i rad, måste man nog ändå se sträckorna kring Hörby som lite som insidan av fickan i Stoffes föraroverall. På lördag jagar suveräne ledaren i DM och Sydsvenska Rallycupen (SSRC) både sin tionde seger i TV-Svängen men samtidigt även sin åttonde raka i årets SSRC/DM.

Nu fick Stoffe motorproblem i lördagens deltävling i Skillingaryd vilket gör att han och kartläsare Jesper Johansson troligen kommer till start med den lite tamare Grupp N-Subarun. Dock inget som bekymrar Vinslövsföraren även i den bilen har han vunnit TV-Svängen tidigare.
- Tror att jag vunnit fem gånger med den här bilen och det är väl nästan så att den själv hittar runt specialsträckorna, menar Stoffe med ett skratt.

Inför TV-Svängen som är näst sista deltävlingen i SSRC leder Stoffe men inte med speciellt stor marginal, bara 14 poäng skiljer ner till tvåan, SMK Hörbys Henrik Levin. I mästerskapet plockar man poäng i respektive klass och då spelar det ingen roll att Henrik och sambo/kartläsare Ida Isaksson kör en lite beskedligare Volvo 940 i klassen A-förare VOC. Nu blir det dock ett litet avbräck för Ida i hemmatävlingen då hon tvingas överlåta högerstolen till Stefan Pettersson, ett kompisbröllop lägger hinder i vägen.
- Först tänkte jag strunta i bröllopet men sedan tänkte jag efter och är helt lugn med att Stefan sköter jobbet prefekt, menade Ida när det stod klart att hon missade helgens tävling.

Årets upplaga den 53:e i ordningen bjuder på ungefär lika stort startfält som i fjol, detta trots att man lite olyckligt kom i kläm med tävlingen i Skillingaryd i lördags. Bara en vecka mellan två så här stora tävlingar är inte bra konstaterar tävlingsledare Mia Nilsson.
- Som tur är verkar det inte som att vi förlorat så många startande då vi har ungefär samma antal som 2016, dessutom är vi fler anmälda än de som körde i Skillingaryd…

Årets upplaga bjuder på i stort sett samma upplägg som fjolårets även om man tvingats köra en något avkortad bana med endast fem specialsträckor.
- En sträcka till hade vi så gott som klar men i samråd med väghållaren beslöt vi att låta den vila ett år eftersom vintern inte varit så snäll mot just den vägen, förklarar Mia.

Detta får till följd att tävlingen beräknas vara klar på kortare tid än vanligt, redan klockan 14.00 ska första bil rulla i mål på Parktorget.
Att Stoffe Nilsson är storfavorit med sina åtta raka SSRC-segrar är solklart men på lördag får han tufft motstånd av Simrishamns Joachim Grahn och Rickard Nilsson. Med två tidigare segrar i TV-Svängen är man väl bekant med sträckorna och dessutom sitter Simmrishamnarna i en vassare bil än Stoffes Subaru nämligen en Ford Fiesta i R5-utförande. Samma biltyp som används i Rally-VM:s WRC2-klass och som kan bli tuff för "Mr TV-Svängen" att tugga i sig. Även Växjös Robin Adolfsson kan blixtra till med sin Mitsubishi.

I klassen Trimmat 2WD går klassledaren i SSRC, Jimmy Wessbo/Nina Jonasson, Kullings MS först ut av de 25 anmälda i klassen. Hårt motstånd lär smålänningarna Håkan Ståhl, Mattis Olsson och Per Eriksson bjuda. Mot detta ställer Skåne upp med Johan Kastenman, Kristianstad och DM-ledare och så kanske vinnarkandiaten nummer ett SM-trean 2016, Johan Green från Sösdala och tävlande för Hässleholms MK.
- Tror Johan blir tuff att slå på på lördag, menar Mia.
- Sedan hoppas jag så klart på några egna hopp i den här klassen, till exempel Pontus Berglund, Joachim Kristiansson, Thord Johansson och Lars Mårtensson…

Från de lite äldre rallyåkarna är det ändå inte speciellt långt kliv till de yngsta i klassen Ungdomsrally där det faktiskt är en 17-årig Hörbyförare i topp.
- Riktigt roligt att Victor Hansen med pappa Jens som kartläsare leder klassen i SSRC och på hemmaplan tror jag på full pott för dom, menar Mia som även gläds åt att så många Hörby-förare är anmälda.
- Totalt 21 ekipage kommer från SMK Hörby vilket betyder att nästan 20 procent av startfältet kör inför hemmapublik, riktigt kul!

Första start är klockan 10.00 från Parktorget i Hörby och tävlingens enda serviceuppehåll blir på Linderöds Idrottsplats runt 11.30 rullar första bil in.


» Pressrelease från SMK Hörby.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2017-08-29 12:23






Rovanperä toppar Safarirallyt, Andersson bäst i WRC2 och dubbla punktering för Solberg.
© Oliver Solberg Rally.Förmiddagens loop med tre sträckor avverkade i Safari Rally Kenya, det har inte varit helt händelsefattigt. Thierry Neuville touchade en jordbank och slog punktering, tappade lite tid och tar sig till service som sjätte bil i listan, 48 sekunder bak ledaren.

I topp ses dubbelt Finskt, Kalle Rova...

Publicerad: 2024-03-29 10:11


Fullt startfält för Påskaftonens Stenbocken Sprint.
© emotorsport.seKlassiskt Påskrally på lördagen i Norrköping, dags för Stenbocken Sprinten hos Norrköpings MK där en sträcka på Himmelstalundsområdet körs tre gånger. Tidigt var de 120 platserna bokade, man var strax över 140 anmälda innan anmälan stängde och gallringen fick ta vid för att nå maxtaket.
Sex åkare u...

Publicerad: 2024-03-28 18:48


Följ fredagens sex sträckor i Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport.Safari Rally Kenya rullar igång på allvar, 19km långa Loldia inleder rallyt efter torsdagens korta publiksträcka. Lite kortare Geothermal på 13km tar vid innan den 31,5km Kedong avslutar första loopen.

Tillbaka för en välbehövlig service på 40 minuter innan ekipagen rullar ut på en andra vända öv...

Publicerad: 2024-03-28 18:41


Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


Tidigare nyheter:
M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.