MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Götenerundan bjöd VOC serierna på perfekta förhållanden.
PRESSRELEASE

Götene MK stod värd för andra sommartävlingen i VOC Mekonomen Rallys Sverige- och SommarSerie. Vädergudarna bjöd på strålande solsken och temperaturer på rena sommarnivåer. Emil Andersson i Elit B vann sin klass och lyckades även vara totalsnabbast i det tuffa motståndet. I högsta elitklassen segrade Daniel Torph vars motsvarighet i Cupklassen lyssnar till namnet Marcus Holm. Snabbaste ungdom i klassen var Victor Hansen. De västgötska vägarna bjöd på utmanande rallyåka av absolut högsta klass.

Med en inledande sträcka som bjöd ekipagen på allt en rallyduo kan önska satte Götene MK tonen för dagens utmaning. Fina vägar av absolut toppkvalitet med omväxlande karaktär. Lägg därtill ett kompakt rally med relativt korta transporter och en centralt belägen serviceplats så är receptet för en perfekt rallydag i hamn. En månad tidigare var klassen i sydligaste Sverige och bjöds på snöfall, nu sken solen och kvicksilvret (om nu någon använder sådan termometer längre) ryktas ha nått väl över 25 graders sträcket.

Förra året föll Götene ur programmet pga en teknikalitet i arrangemangsprocessen. I år flöt allt och nog var det värt väntan på dessa fina vägar. Att klubben dessutom visar rutin i arrangemang och håller ett bra tidsschema trots både regularity och historiska klassen som gick ut först är bra jobbat. I alla fall jag blir ju sugen på att komma tillbaka.

Daniel Torph tar hem segern i A-klassen.
Elit A bjöd på lite omkastningar i toppen mot vad klassen vant sig vid. Inga nya namn men de har bytt lite plats. Med ynka 3,4 sekunder samlar fyra ekipage ihop sig efter drygt 3,5 mil specialsträcka. André Nygren åkte av redan på dagens första sträcka i en känd avåkarböj. Han fick med detta nöja sig med en fjärdeplats denna gång efter att ha kört på tiondelen lika med Dennis Askling som dock hade bättre tid på särskiljande SS 1. Bara 2,4 sekunder före duon flög Oskar Larsson förbi sista paret målskyltar på jakt efter segrande Daniel Torph som med 1 sekund till godo kunde inkassera en fullpoängare i de två serierna. Mindre lyckosamma var Nilsson-jämtarna Mattias och Niklas ”Nibbe” som båda försvann från tätstriden redan på SS1.

Återigen ser vi hur spännande det blir när några av Sveriges mest talangfyllda rallyförare gör upp med i det närmaste identiskt material. Med tiondelens marginal klarar klockan inte att skilja André Nygren och Dennis Askling åt, mer rafflande än så klarar inte ens Tre Kronor och Canadas Lönnlöv bjuda upp på flera timmars försök. Att det sen inte ens skiljer en kortare raksträcka till tvåan Oskar Larsson och välförtjänte segraren Daniel Torph cementerar i mina ögon vikten av enhetsklasser i svenskt rally. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas, de här herrarna kommer bjuda oss på en mycket spännande serie i år, var så säkra.

Totalseger och klasseger för Emil Andersson.
Helgen före Götenerundan körde Emil Andersson i Karlstad med vad som visades sig vara tre spräckta kolvar. En beundrande renoveringsinsats med sista skruven på topplocket onsdag kväll resulterade i att bilen tidvis stod med motorn på under resan på trailer ned till Götene för att köras in. Uppenbarligen var renoveringsarbetet lyckat då Emil körde hem en totalseger i klassen följd av de två 18-åringarna Isac Nordström och Lukas Kindgren, båda med 6 sekunder till framförvarande.

Jag blir tvungen att upprepa mig igen. Emil Andersson går från klarhet till klarhet. Det tillhör verkligen inte vardag att vi ser andra än A-förare totalsegra men en liten skara förare har gjort det. Inte första gången för Emil men det är ingen bedrift som lätt upprepas. Nyblivne B-föraren Isac Nordström visar också stor talang och snabbhet när han jagas av sin jämnåriga kombattant Lukas Kindgren. Vad ska framtiden bjuda dessa två unga herrar? Jag kan heller inte låta bli att lida med Andreas Liljeberg som trots egen utsago inte ”laddar på” ändå rullar ned för ett brant dike efter en intern kontrovers om notleverans. Han är dock i gott sällskap då annars så stabile och snabbe Rickard Gustafsson även han rullade. I båda fallen handlade det om en kurva som nöp om jag förstått det hela rätt. Även Patrik Fredriksson mötte sitt Waterloo på SS2 efter att ha satt en kanontid på första sträckan.

Markus Holm toppar pallen i Cup-klassen.
Ett nytt namn kliver in i serielistorna i form av Markus Holm och detta med inte mindre än en 30-poängare. Kim Mastad jagade hårt men får se 3,2 sekunders marginal utgöra skillnaden till klasseger denna gång. Cirka halvminuter efter duon kommer Tobias Andersson in på en meriterande tredje låter även sitt namn komma in på serielistorna.

Det är alltid med extra glädje jag noterar nya namn i våra listor. Jag både gratulerar och välkomnar Markus Holm och Tobias Andersson till riktigt fina prestationer. Känner jag leende norrmannen Mastad rätt så bjuder han på ett brett leende och välkomnar konkurrensen i toppen.

Victor Hansen snabbaste ungdom - igen!
Andra tävlingen i rad tar Victor Hansen hem full pott och jagades av Oliver Granfors och Daniel Åhman.

Victor visar att bedriften i Älmhult inte var en tillfällighet. Återigen presterar han tider som står sig riktigt väl med mot övriga klasser trots tidig start och avsaknad av noter. Som vanligt vill jag lyfta på hatten och gratulera även Oliver och Daniel som tar sig i mål. Låt oss komma ihåg att dessa tävlande inte ens har körkort men likväl kör bil på detta sätt. Imponerande.

VOC Mekonomen säger stort tack till Götene MK för ett kanonarrangemang och tillägger ett menande ”på återseeende”. Nästa tävling i klassens nationella serier är Dackefejden den 17:e juni. Vi ser fram emot de fantastiska småländska vägarna som bjuds och ännu ett arrangemang i toppklass.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2017-05-24 17:31






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.